ביום שישי שעבר היו לי העונג הממוזל והמזל המעונג להיות חלק מקבוצת המיקוד שבחרה רחלי זוסימן, בלוגרית בישול נערצת ואחת הנשים היפות שהכרתי מימיי (וכוונתי ליופי פנימי אף יותר מחיצוני). הקבוצה לקחה חלק בסדנת קפקייקס ניסיונית, פיילוט לסדנה החדשה אותה תכננה רחלי בשבועות האחרונים, ואני חייבת לומר לכם שהניסוי הצליח ויש לי את התמונות שיוכיחו זאת!
רחלי הציגה בפנינו מתכונים לקפקייק לימון וחמוציות, קפקייק גזר וקפקייק שוקולד. בנוסף, היא לימדה אותנו להכין מספר קרמים וציפויים בטעמי מרשמלו, קצפת וניל, שוקולד, ריקוטה ועוד.
בין הסבר לטריפת ביצים להמסת שוקולד משובח על הכיריים, חילקה לנו רחלי בנדיבות טיפים לאפיה מוצלחת. בתמונה הבאה היא מדגימה איך בודקים שהקפקייק מוכן (לוחצים עליו ואם האצבע מקפצת חזרה בשמחה מעשה גמדון על טרמפולינה, סימן שהוא מוכן).
כשכל הקפקייקים הצטננו לטמפרטורת חדר ואחרי הסברים מרחלי, הגיע החלק בו כולנו הפשלנו שרוולים. ממוקדות מחד ומגחכות כמו כבשה מטופשת מאידך מילאנו מזלפים בקרמים השונים והתחלנו לקשט את הקפקייקים המוכנים. ראשית התאמנו בזילוף.
ואז שלפה רחלי את אוסף העיטורים והסוכריות שלה, אליו הוספתי את הניצנוצאז' האכיל שקניתי בלונדון וחיכה בסבלנות במקרר בדיוק להזדמנות שכזו. עם השמע האות, קיבלה כל משתתפת כמות נאה של קפקייקים בטעמים השונים לקשט כראות עיניה. רחלי הדגישה בפנינו את החוק החשוב מכולם -
ואלו יצירותיי לתפארת, חמודות וקציפתיות שנאמר למה לא למה לא!
כמה מהקפקייקס יצאו מכוערים להחריד ולנו לא נותרה ברירה אלא לבלוע אותם כדי להעלים את הראיות. מן הסתם, עם קערת קרם גדולה מגיעה אחריות גדולה.
את שארית הפלטה קבלנו ארוזה בקופסה יפה לקחת הביתה, או במקרה שלי להביא איתי לבראנץ' הבנות המסורתי של שישי בצהרים.
הבנות, כמדומה, היו מרוצות מתוצאות הניסוי. רותי אהבה את הגזר. עדיגי אהבה את השוקולד ואני, להפתעתי, הכי אהבתי את הלימוניות עם החמוציות. אני לא סובלת חמוציות יבשות ומיני מאפינים עם אוכמניות אבל החמוציות הקפואות לחחו את הבצק המתוק והעניקו לו טוויסט חמצמץ משגע, וזה השתלב להפליא עם הקרם המתקתק. הגמדונת אכלה מה שנתנו ולא התלוננה.
רחלי הציגה בפנינו מתכונים לקפקייק לימון וחמוציות, קפקייק גזר וקפקייק שוקולד. בנוסף, היא לימדה אותנו להכין מספר קרמים וציפויים בטעמי מרשמלו, קצפת וניל, שוקולד, ריקוטה ועוד.
בין הסבר לטריפת ביצים להמסת שוקולד משובח על הכיריים, חילקה לנו רחלי בנדיבות טיפים לאפיה מוצלחת. בתמונה הבאה היא מדגימה איך בודקים שהקפקייק מוכן (לוחצים עליו ואם האצבע מקפצת חזרה בשמחה מעשה גמדון על טרמפולינה, סימן שהוא מוכן).
כשכל הקפקייקים הצטננו לטמפרטורת חדר ואחרי הסברים מרחלי, הגיע החלק בו כולנו הפשלנו שרוולים. ממוקדות מחד ומגחכות כמו כבשה מטופשת מאידך מילאנו מזלפים בקרמים השונים והתחלנו לקשט את הקפקייקים המוכנים. ראשית התאמנו בזילוף.
ואז שלפה רחלי את אוסף העיטורים והסוכריות שלה, אליו הוספתי את הניצנוצאז' האכיל שקניתי בלונדון וחיכה בסבלנות במקרר בדיוק להזדמנות שכזו. עם השמע האות, קיבלה כל משתתפת כמות נאה של קפקייקים בטעמים השונים לקשט כראות עיניה. רחלי הדגישה בפנינו את החוק החשוב מכולם -
הציפוי אמור להחמיא לקפקייק כי המטרה היא לאכול את הקרם עם העוגה.
ואלו יצירותיי לתפארת, חמודות וקציפתיות שנאמר למה לא למה לא!
כמה מהקפקייקס יצאו מכוערים להחריד ולנו לא נותרה ברירה אלא לבלוע אותם כדי להעלים את הראיות. מן הסתם, עם קערת קרם גדולה מגיעה אחריות גדולה.
את שארית הפלטה קבלנו ארוזה בקופסה יפה לקחת הביתה, או במקרה שלי להביא איתי לבראנץ' הבנות המסורתי של שישי בצהרים.
הבנות, כמדומה, היו מרוצות מתוצאות הניסוי. רותי אהבה את הגזר. עדיגי אהבה את השוקולד ואני, להפתעתי, הכי אהבתי את הלימוניות עם החמוציות. אני לא סובלת חמוציות יבשות ומיני מאפינים עם אוכמניות אבל החמוציות הקפואות לחחו את הבצק המתוק והעניקו לו טוויסט חמצמץ משגע, וזה השתלב להפליא עם הקרם המתקתק. הגמדונת אכלה מה שנתנו ולא התלוננה.
יופי שרונה, אתם ודאי אומרים לעצמכם. עינוי יפה בישלת לנו ואף הרהבת עוז למרוח עליו קרמים ממינים שונים. מה עשינו, יא שרונה, שמגיע לנו העינוי הזה? לראות את הקפקייק המובטחת ולא לטעום בה? ובכן, הסירו דאגה מלבכם קוראים יקרים. רחלי קבעה שני תאריכים לסדנאות לשש משתתפות, שיערכו בביתה בהוד השרון. הראשונה תערך כבר ביום שישי הזה (לספונטניות והרעבות שבחבורה) והבאה מספר שבועות מאוחר יותר. מחיר סדנה 250 200 ש"ח ואני ממליצה בחום להרשם ולהביא לי קפקפייק לאות תודה. שוקולד או לימון חמוציות אם אפשר, למה לא למה לא!
איזה יופי של סדנא! נתת לי רעיון למסיבת רווקות אפשרית :)
השבמחקאכן, קאפקייקס משובחים. סוף סוף יוצא לי לטעום קאפקייקס טעימים! ושנאמר: נומ.
השבמחקלמה לא למה לא!
השבמחקיווווווווווו איזה מדהים !!!
השבמחקלמה לא? כי אחד הקרובים רגיש לחלב... יש סיכוי שהיה קרם טעים מדהים ופרווה? בבקשה בבקשה....
מגרה! לא הוגן!!!
השבמחקחכי חכי לפורים!
בהצלחה לרחלי הכשרונית !!! איזה פוסט מהנה
השבמחקיוווו, הקפקייק קרם שוקולד עם הפנינים הוורודות פשוט מעלף. מממממממנ
השבמחקשרונה מאיפה השרשרת המהממת הזאת??????
השבמחקמ-N2 בלונדון
השבמחק